Automatizări pentru clădiri KNX

Soluțiile de automatizare folosind standardul KNX oferă soluții tehnice de cel mai înalt nivel pentru orice tip de proiect de automatizare. Soluțiile KNX au aplicabilitate în întrega gamă de proiecte posibile, începând de la proiecte din mediul rezidențial până la cele mai mari clădiri din lume.

 

1. Controlul Iluminatului

     Controlul iluminatului poate deveni un simplu joc, vei avea capacitatea de a controla toate lampile din casa dintr-un singur buton sau chiar de pe tableta. Reglarea intensitatii luminoase din livingul tau se poate realiza simplu si comod chiar stand pe canapea si avand capacitatea de a actiona una sau toate lampile simultan. Sistemul are capacitatea de a se adapta la obiceiurile tale zilnice si uneori nu este nevoie sa comanzi aprinderea luminii pe hol sau scara, o vei gasi aprinsa chiar cu cateva momente inainte sa intri in acelasi spatiu. Cu siguranta nu vei uita nici o lampa aprinsa in casa si chiar putem programa sistemul sa iti imite prezenta atunci cand tu nu esti acasa. Interactiunea dintre sistemul de iluminat si actionarile de umbrire poate obtine in imobil o valoare a iluminatului constanta folosind si soarele pentru acest lucru. Sistemul va sti sa folosesca un corp de iluminat in mai multe feluri, noaptea il poate tine aprins la 10 % pentru a se genera un iluminat de veghe sau atunci cand vei dori sa vizionezi un flm in living va actiona si iluminatul in asa fel incat sa poti viziona in conditiile dorite.

2. Contolul temperaturii

     Sistemulde automatizare bazat pe standardul KNX se poate ocupa de managementul zonelor termice din imobil. Poate controla procesul de incalzire sau racire in fiecare camera in parte, obtinand temperatura dorita in perioada de timp dorita pentru a-ti oferi un climat perfect realizand in acelasi timp si o importanta economie de energie. Atat iarna cat si vara poate folosi si alte subsisteme ale case cum ar fii rulourile sau jaluzelele electrice pentru a spori umbrirea intr-o zi insorita de vara sau pentru a micsora umbrirea intr-o zi insorita de iarna, in acest fel se permite sau se restrange schimbul de enegie termica cu exteriorul. Un sistem de control al caldurii poate gestiona atat incalzirea in pardoseala, radiatoarele, convectoarele de perete sau podea, aparatele de climatizare separat sau combinat pentru a obtine efectul dorit. Primul pas in obtinerea unei cladiri clasata in casa A de eficienta energetica este dotarea acesteia cu un sistem centralizat de control al incalzirii / racirii. Casa ta va stii cand nu este ocupata si va mentine temparatura la un nivel de eficenta energetica maxima dar o vei putea anunta de sosirea ta si te va intampina cu temperatura ta de confort. pe timpul nopti sistemul va sti ce camere sunt ocupate si numai in acele va asigura maximul de confort celelalte spatii din casa petrecandu-si noaptea la o temperatura ce asigura eficenta energetica, urmand ca la prima ora a diminetii sa regasesti baia sau bucatarie la temperatura dorita. Sistemul va sti sa managerieze toate sursele din casa si sunt perioade la schimbarea anotimpurilor cand pe timpul nopti avem nevoie de incalzire si pe timpul zilei de racire, toate acestea se vor intampa automat pentru ca tu sa te poti bucura si sa eviti situatiile care iti dau batai de cap.